top of page
  • Forfatters billedeSvend Thomsen

Vestnyt Søndag - uge 428. januar 2024

LOKALT 

De skal også spille på Bork Festival Bork Festival har tidligere offentliggjort en række store navne, herunder Suspekt, Status Quo og Jonah Blacksmith, der giver koncerter på festivalen til sommer. Nu har Bork Festival offentliggjort en liste med yderligere 13 navne, man kan opleve på dette års festival. Det drejer sig om Queen Machine, Pil, Gilli, Jacob Dinesen, Lars Lilholt Band, Infernal, Ida Laurberg, Uro, Mumle, Thomas Ned, Martin Deejay, Jasper Junior og Van Pabst. Bork Festival finder sted fra den 31. juli til den 3. august.  

Rema1000 er snart på plads 

Torsdag den 7. marts åbner Rema1000 sin nye butik i Hvide Sande i de lokaler på Parallelvej, der tidligere husede en Aldi-butik. Det skriver Dagbladet Ringkøbing-Skjern, som kan fortælle, at det bliver Rasmus Ginnerup, der også er født og opvokset i Hvide Sande, som skal stå i spidsen for den nye butik. 

Håndboldklub frygter mindre liga 

En arbejdsgruppe under håndboldens divisionsforening har foreslået at reducere antallet af hold i kvindernes håndboldliga fra 14 til 12, og det vækker bekymring hos bl.a. Ringkøbing Håndbold, der ligger i den tunge ende af tabellen. Det skriver TV Midtvest. Argumenterne for at skære i antallet af hold er, at de bedste af holdene i ligaen, som også deltager i europæiske turneringer, spiller for mange kampe i løbet af et år, og at der er blevet for stor forskel på top og bund i ligaen. Hvis forslaget vedtages, vil det træde i kraft fra sæsonen 2025/2026. 

Sag om altaner ender i byrådet Teknik- og Miljøudvalget skulle tirsdag tage stilling til en sag om ulovligt opførte altaner på tre nyopførte etageejendomme på Bredgade i Videbæk. Sagen begyndte med, at naboerne klagede over altanerne til Planklagenævnet, som gav naboerne ret i, at altanerne var opført i strid med lokalplanen for området. Det fik boligselskabet Bomidtvest til at anmode kommunen om en dispensation fra lokalplanen, hvilket udvalget så skulle tage stilling til i denne uge. Det blev dog kun til en kort drøftelse af sagen på udvalgsmødet, for her krævede Niels Rasmussen (SF) sagen sendt videre til behandling i byrådet. 

Kulturcenter får længere snor  Ringkøbing-Skjern Kulturcenter har svært ved at få økonomien til at hænge sammen. Derfor har kulturcentret anmodet Ringkøbing-Skjern om at slippe for at afdrage på sin gæld til kommunen de næste tre år for på den måde at få mere luft i økonomien. Anmodningen blev godkendt på et møde i denne uge i Økonomiudvalget. Kulturcentret har en samlet gæld til kommunen på 8,6 millioner kroner.  

Nederlag til Ringkøbing Håndbold Ringkøbing Håndbold tabte onsdag 27-40 hjemme til Esbjerg. Efter kampen ligger holdet på 10.-pladsen i ligaen med 13 point efter 16 kampe. 

Dødsfald 

Mette A. Hansen, Videbæk, er død, 80 år. Niels Chr. Green, Videbæk, er død, 82 år. Mary K. Vedstesen, Videbæk, er død, 90 år. Ernst H. Thorup, Skjern, er død, 93 år. Karen S. Føhns, Skjern, er død, 69 år. Ida R. Nielsen, Skjern, er død, 86 år. Johannes D. Haugstrup, Skjern, er død, 84 år. Mikél Nielsen, Tarm, er død, 84 år. Erna K. Pedersen, Ringkøbing, er død, 86 år. Gurli B. Larsen, Ringkøbing, er død, 87 år. Anna Marie Andersen, Ringkøbing, er død, 73 år.

Hvis du gik glip af sidste udgave af Vestnyt Søndag, kan du læse den her


DET SKER 

Foredrag i Tarm 

Tirsdag klokken 14.30 er der foredrag på Tarm Bibliotek ved Peter Graakjær.  


Forfatterforedrag 

Tirsdag klokken 19.00 er der foredrag ved forfatter Lærke Kløvedal i Ringkøbing Rådhushal.  


Fællessang i Videbæk 

Tirsdag klokken 19.00 er der fællessang i Videbæk Kirke.  


Koncert på Generator 

Onsdag klokken 17.30 er der koncert på Generator i Ringkøbing med Kasper Buch.  


Danseaften i Videbæk 

Fredag klokken 18.00 er der danseaften i Videbæk Forsamlingshus med spisning, musik og dans.  


Koncert på Generator 

Fredag klokken 19.00 er der koncert på Generator i Ringkøbing med Girls In Airports.  


Jubilæum i Ringkøbing 

Lørdag klokken 11.00-14.00 fejrer Ringkøbing Handelsforening 150-års jubilæum. Det sker med musik og forskellige andre aktiviteter på Torvet i Ringkøbing.  


Det kan du se i biografen 

Ringkøbing Biograf viser i den kommende uge filmene ”Stockholm Bloodbath”, ”Lassie”, Farven Lilla”, ”Miniheltene” og ”Den grænseløse”.  


BOLIGMARKEDET 

Nye boliger til salg

Bogfinkevej 44, Ringkøbing: 1.298.000 kr. 

Danmarksgade 5, Ringkøbing: 3.625.000 kr. 

Holstebrovej 25, Ringkøbing: 1.995.000 kr. 

Heboltoft 66, Velling: 995.000 kr. 

Hugvej 13, Vedersø: 3.150.000 kr. 

Dakotavej 2, Hvide Sande: 1.695.000 kr. 

Baunevej 8, Hvide Sande: 1.398.000 kr. 

Liljealle 7, Videbæk: 995.000 kr. 

Langagervej 13, Skjern: 995.000 kr. 

Mejlbyvej 2, Stauning: 2.495.000 kr. 


ERHVERV 

Direktørskifte 

Keld Hansen er gået af som direktør for Søndervig Supermarked ApS. Den nye direktion består af Morten Sindberg Hansen og Thomas Sindberg Hansen.  


Direktørskifte

Bent Hansen er gået af som direktør for Videbæk Murerforretning ApS. Nikolaj Skydsgaard Hansen er tiltrådt som ny direktør for selskabet.  


Stifter nyt selskab 

Samira Grentz har stiftet selskabet Hvelplund ApS i Hoven. Selskabets formål er at drive landbrug.  


Stifter nyt selskab 

Rasmus Grøn Kvist, Thomas Grøn Kvist og Per Grøn har stiftet selskabet Grøn Udlejning ApS i Lønborg. Selskabets formål er køb, salg og udlejning af fast ejendom.  


Stifter nyt selskab 

Per Green Andersen og Karsten Sandal har stiftet selskabet Engbyen Ringkøbing ApS. Selskabets formål er handel med og udlejning af fast ejendom. 


Ny formand 

Keld Thomsen er udnævnt til bestyrelsesformand for selskaberne TD Procurement A/S og TD Steel A/S i Skjern.  


Nyt bestyrelsesmedlem 

Henrik Bruun Nielsen er nyt medlem af bestyrelsen i Feriepartner Bork Havn A/S.  


Nyt bestyrelsesmedlem 

Bjarki Ernst Mohr er nyt medlem af bestyrelsen i Bøssemager Korsholm A/S i Skjern.  


Fratrådt som direktør 

Johnny Nielsen er fratrådt som direktør for Klittens Put & Take ApS i Hvide Sande. 

Comentários


bottom of page