top of page
  • Forfatters billedeSvend Thomsen

Vestnyt Søndag - uge 48

3. december 2023

LOKALT

Vestas fyrer 200 ansatte

200 ansatte på Vestas´ fabrik i Ringkøbing skal finde nyt arbejde. Det skyldes, at der er faldende efterspørgsel på vindmøller, der skal opføres på land. Derfor har Vestas besluttet at flytte en del af sin produktion i Ringkøbing til andre fabrikker, hvor man vil øge aktiviteterne inden for havvind. Det drejer sig hovedsageligt om fabrikkerne i Lindø og Nakskov, men Vestas forventer også, at der bliver arbejde til nogle af de berørte medarbejdere i Ringkøbing på Vestas-fabrikken i Lem.

Akutbil overlever uden læge

Som en del af finansloven fik Danmarksdemokraterne igennem, at der skulle afsættes ekstra midler til opretholdelse af akutbiler i yderområderne. Det skete i forlængelse af, at man i Region Midtjylland havde besluttet at nedlægge fire akutlægebiler, herunder den i Ringkøbing. Regionsrådet har efterfølgende besluttet, at akutbilen i Ringkøbing bevares, men at den fremover bemandes af en paramediciner i stedet for en læge.

Finansloven i øvrigt...

Der var lagt op til, at både Ringkøbing Gymnasium og Vestjysk Gymnasium Tarm ville miste en halv million i årligt tilskud, men det kommer alligevel ikke til at ske, da denne besparelse blev pillet ud af finansloven for 2024. Som en del af finansloven blev der også fundet penge til Fiskeriets Hus og til Danmarks Flymuseum i Stauning. Begge er blevet tilgodeset med 500.000 kroner. Derudover er der afsat en million kroner til en forskønnelse af den tunnel, der forbinder det nordøstlige Skjern med området Amager.

Fuglede får ny ordførerpost

Venstres folketingsmedlem i Ringkøbing-kredsen, Mads Fuglede, har fået en ny ordførerpost. Han er i forvejen ordfører for forsvar, udlændige, integration og indfødsret. Fremover skal han også være sit partis ordfører for fiskeri. Årsagen er, at Venstres hidtidige fiskeriordfører, Torsten Schack Pedersen, er blevet udnævnt til politisk ordfører for partiet.

Vil tillade højhuse i 15 etager

Der skal kunne opføres højhuse i op til 15 etager i et område i den nordlige del af Ringkøbing, mellem Holstebrovej og Ringvejen. Det besluttede et flertal i teknik- og miljøudvalget på et møde i denne uge, hvor udvalget skulle forholde sig til en forespørgsel fra ejendomsudvikler Per Green, der havde forhørt sig om muligheden for at opføre et højhus i ti etager med plads til 100 lejligheder. Niels Rasmussen (SF) stemte som den eneste imod. Han ønskede kun at give tilladelse til byggeri i op til fem etager.

De skal spille på Bork Festival

Bork Festival har offentliggjort en foreløbig liste over de bands, der skal spille på festivalen næste år. Det drejer sig om følgende: "Tom Donovan", "Birthe Kjær & Feelgood Band", "Madam Blå & Poprockerne", "Tørfisk", "Båndsalat", "Status Quo", "Artigeardit X Lamin", "Jonah Blacksmith", "ItaloBrothers", "Baloosh", "Mallemuk", "Dodo And The Dodos", "Karl Kristian & De Store Drenge", "Martin Kanstrup" og "Andreas Odberg".

Udesejr til Skjern Håndbold

Skjern Håndbold vandt lørdag 26-22 ude over Skanderborg. Skjern Håndbold ligger nu på syvendepladsen i ligaen med 13 point efter 15 kampe.

Dødsfald

Vera Blak Rahbæk, Skjern, er død, 81 år.

Hans-Jørn Lindholt, Skjern, er død, 82 år.

Anders Sylvester Nielsen, Tarm, er død, 77 år.

Kirsten Sørensen, Tarm, er død, 75 år.

Niels R. Christensen, Tarm, er død, 73 år.

Inger K. Clausen, Hemmet, er død, 84 år.

Preben Bang, Videbæk, er død, 78 år.

Anders H. Nielsen, Videbæk, er død, 74 år.

Børge Sørensen, Ringkøbing, er død, 78 år.

Grete E. Overgaard, Ringkøbing, er død, 91 år.

Anna Marie Jacobsen, Ringkøbing, er død, 61 år.

Niels Kristian Riis, Tim, er død, 87 år.

Brian Stouby Strøm, Hvide Sande, er død, 72 år.

Hvis du gik glip af Vestnyt Søndag i sidste uge, kan du læse den her.


DET SKER

Koncert med Poul Krebs

Mandag klokken 19.30 er der koncert med Poul Krebs på Generator i Ringkøbing.

Julemusik for små børn

Der er julemusik for børn i alderen et halvt år til tre år med Ingeborg Hult Thorstensson på bibliotekerne i Tarm og Skjern. I Tarm finder arrangementet sted tirsdag klokken 9.00, og i Skjern finder det sted onsdag klokken 9.00.

Julekoncert i Herborg

Onsdag klokken 19.30 er der julekoncert i Herborg Kirke med organist Elisabeth Colding Sivertsen samt to musikere fra MGK i Holstebro.

Arrangement om Israel

Onsdag klokken 19.30 holder Vorgod Menighedsråd et arrangement i Vorgod Kirkehus, hvor sognepræst Per Ladekjær og Kirsten Østerby fra "Ordet og Israel" fortæller om konflikten i Israel.

Koncert i Finderup

Torsdag klokken 19.00 er der koncert med Lasse & Mathilde i Finderup Forsamlingshus.

Julemarked i Tarm

Lørdag fra klokken 12.30 til 17.00 er der julemarked på Furniture Station i Tarm.

Julemarked i Muldbjerg

Søndag fra klokken 9.30 til 16.30 er der julemarked i Muldbjerg Mølle.

Julekoncert på Generator

Søndag klokken 14.00 er der julekoncert på Generator i Ringkøbing med Peter Vesth og Venner.

Det kan du se i biografen

Ringkøbing Biograf viser i den kommende uge filmene "The Old Oak", "Ønsket, ”Napoleon” og "Synkefri".


BOLIGMARKEDET

Nye boliger til salg

Nr. Viumvej 38, Videbæk: 2.645.000 kr.

Vestergade 15, Spjald: 1.095.000 kr.

Røjkumvej 12, Spjald: 2.995.000 kr.

Kongevejen 46, Vorgod: 1.195.000 kr.

Nørrevænget 17, Fjelstervang: 695.000 kr.

Nørregade 47, Skjern: 1.095.000 kr.

Poppelvej 7, Tarm: 1.195.000 kr.

Drosselvej 45, Tarm: 1.495.000 kr.

Vardevej 97, Lyne: 595.000 kr.

Højevej 29, Astrup: 795.000 kr.

Tylvadvej 20, Finderup: 1.095.000 kr.

Møllegårdsvej 23, Borris: 1.595.000 kr.

Byskellet 54, Ringkøbing: 1.425.000​ kr.

Grønlandsgade 17, Ringkøbing: 1.395.000 kr.

Majsmarken 1, Ringkøbing: 4.395.000 kr.

Bakkevej 27, Hvide Sande: 895.000 kr.

Bakkedraget 44, Lem St.: 1.898.000 kr.


ERHVERV Stifter nyt selskab Kasper Høyer Holgersen har stiftet selskabet TK-Promotion ApS i Tim. Selskabets formål er at drive boksepromotor-virksomhed. Stifter nyt selskab Peter Nyholm Anthonisen og Helle Sandager udgør direktionen i det nystiftede selskab Ø17-1 i Skjern, der har til formål at drive virksomhed med udlejning af ejendomme. Stifter nyt selskab Jimmy Nielsen er udnævnt til direktør i det nystiftede selskab Stampes Elektro ApS i Ringkøbing. Selskabet har til formål at drive virksomhed med salg, udlejning og servicering af generatorer og andre tekniske produkter. Stopper i bestyrelse Richard Loland er trådt ud af bestyrelsen i Frydendahl Im- & Export i Hvide Sande. Konkurs Der er afsagt konkursdekret over selskabet Ruby Spartelteknik ApS i Hvide Sande. Selskab opløst Kolding & Korshøj Ejendomsselskab ApS i Barde er blevet opløst. Selskab opløst Pilot Cars ApS i Skjern er blevet opløst. Opløses ikke alligevel Leverandørforeningen Foersom Biogas er ikke længere under tvangsopløsning, fordi anmodningen er blevet tilbagekaldt.


SPONSERET INDHOLD

HV-transport vinder pris for grøn indsats og socialt ansvar

HV-transport har vundet årets ESG-pris for sit arbejde med at mindske virksomhedens CO2-aftryk og for at udvise et stort socialt ansvar.

Prisen blev uddelt ved den årlige ESG-konference for lokale virksomheder i Herning og Ikast-Brande kommuner.

I juryens begrundelse lød det blandt andet:

”HV-transport har gjort sig bemærket, fordi de tør gå foran og vise vejen for andre i den grønne omstilling, selvom det er ressourcekrævende. De kigger på alle hjørner af forretningen lige fra deres værdikæde til internt i virksomheden. Deres indsatser har blandt andet resulteret i, at de har nedbragt virksomhedens samlede brændstofforbrug med 8 procent det seneste år, hvilket er meget imponerende.”

”Samtidig fortjener de ESG-prisen for deres mangeårige arbejde med at skabe en rummelig arbejdsplads, hvor over 10 procent af medarbejderne i dag er rekrutteret blandt ledige på kanten af arbejdet.”

Hos HV-transport er man stolt over at modtage prisen, og her retter man en stor tak til både medarbejdere og kunder.

”Vi er dybt taknemmelige og stolte over at have vundet årets ESG-pris – særligt da de mednominerede også har igangsat inspirerende initiativer. Vi skylder en stor tak til alle vores dedikerede medarbejdere, der støtter op om vores bæredygtige og sociale initiativer, siger Simon Haubjerg Jørgensen, der er kommerciel direktør og medejer af HV-transport og Sandshoppen.dk.

”Vi vil også gerne takke vores kunder for deres vedvarende støtte, udfordrende perspektiver og bidrag til udviklingen af vores services. Der er ingen tvivl om, at HV-transport fortsat vil sætte fokus på social ansvarlighed og miljøtiltag i fremtiden,” siger han.

HV-transport blev grundlagt i 1992 i Hover, nord for Ringkøbing. Virksomheden har i dag hovedsæde i Herning, hvor den har en vognpark bestående af 35 af de mest moderne lastbiler i Danmark, der klarer langt de fleste transportopgaver.

HV-transport er tidligere blevet kåret til årets transportvirksomhed i Danmark, og den vandt i 2021 Den Grønne Transportpris for sit arbejde med grøn omstilling.

Comments


bottom of page