top of page
  • Forfatters billedeSvend Thomsen

Vestnyt Søndag - uge 38


24. september 2023

LOKALT

Stort flertal for Netto i Søndervig

Et stort flertal i byrådet godkendte tirsdag de ændringer af kommuneplanen og lokalplanen, der skal til for, at der kan opføres en Netto i krydset i Søndervig. 23 byrådsmedlemmer stemte for. Hans Østergaard (V), Rita Byskov (V), Jakob Agerbo (V), Henrik Hammelsvang (V) og Søren Elbæk (S) stemte imod.

Kvinde død efter påkørsel nær Spjald

En 48-årig kvinde blev mandag fundet livløs i en vejkant nær Spjald. TV Midtvest skriver, at politiet har varetægtsfængslet en 29-årig mand, som er sigtet for uagtsom manddrab i sagen. I retten har den 29-årige mand erkendt at have påkørt kvinden, hvorefter han flygtede fra stedet. Manden er varetægtsfængslet i fire uger.

Politikere vil lukke plejehjem

Et enigt social- og sundhedsudvalg besluttede på et møde onsdag at gå videre med planerne om at lukke Hemmet Plejehjem og Holmbohjemmet i Kloster. Det betyder, at Holmbohjemmet står til at lukke fra udgangen af november 2024, og at Hemmet Plejehjem står til at lukke fra udgangen af november 2025. Sagen skal nu behandles i byrådet.

Ny havnedirektør i Hvide Sande

Poul Erik Jessen er fratrådt som direktør for Hvide Sande Havn. Havnens bestyrelse meddelte mandag, at Steen Davidsen i stedet er indsat som konstitueret havnedirektør, indtil man finder en ny direktør.

Lidt billigere at få hentet affald

Næste år bliver det formentlig en smule billigere for borgerne i Ringkøbing-Skjern Kommune at få tømt deres affaldsbeholdere. Teknik- og Miljøudvalget skal fastsætte taksterne på et møde tirsdag, og her lægger administrationen op til, at prisen for at få tømt den beholder, der indeholder madaffald og restaffald, skal sænkes med 2 procent.

Dødsfald

Kristian Kruse, Skjern, er død, 92 år.

Henny Marie Bjerg Madsen, Videbæk, er død, 74 år.

Maren Nielsen, Tarm, er død, 89 år.

DET SKER

Foredrag med hospitalsklovn

Mandag klokken 19.00 er der foredrag i Brejning Kirke med multikunstner, hospitalsklovn og forfatter Trine Alvilda Jensen. Foredraget handler om, hvordan man kan møde livets mange udfordringer, og om hvordan man bevarer sin livsglæde og humor.

Foredrag om bæredygtighed

Tirsdag klokken 19.00 er der foredrag i Ringkøbing Rådhushal med forfatter Lone Belling. Foredraget handler om, hvordan man kan leve mere bæredygtigt.

Ulvetime i Hvide Sande

Torsdag klokken 17.00 er der Ulvetime for børn og barnlige sjæle i Hvide Sande Kirke med efterfølgende spisning i Klittens Menighedshus.

Open by night i Skjern

Fredag er der Open by night i Skjern. Det betyder, at butikkerne holder åbent til klokken 21.00. Der er også forskellige arrangementer i Skjern i løbet af dagen.

Koncerter på Generator

Fredag klokken 20.00 er der koncert med Erik Grip & B-Joe med band på Generator i Ringkøbing, og søndag klokken 14.00 er der koncert på Generator med Ringkøbing Big Band.

Outletmesse i Ringkøbing

Lørdag og søndag fra klokken 10.00 til 15.00 er der outletmesse i Vesterhavshallen i Ringkøbing.

Det kan du se i biografen

Ringkøbing Biograf viser i den kommende uge filmene ”After Everything”, ”Operation Napoleon”, ”Paw Patrol: Superfilmen”, ”Madeleines Paris”, ”Doggy Style” og ”Løvernes Konge”.

SPORT

Udesejr til Skjern Håndbold

Skjern Håndbold vandt tirsdag 33-31 på udebane over Bjerringbro/Silkeborg. Onsdag møder holdet Lemvig/Thyborøn på hjemmebane.

Ringkøbing Håndbold slog Ajax

Ringkøbing Håndbold vandt onsdag 33-26 hjemme over Ajax København. Onsdag møder holdet Nykøbing Falster på hjemmebane.

Ringkøbing IF tabte til Vorup

Ringkøbing IF tabte lørdag 1-2 på udebane mod Vorup i Danmarksserien i fodbold. Ringkøbing IF ligger på fjerdepladsen med 10 point efter 7 kampe.

Ølstrup skal møde Odder

I Jyllandsserien skal Ølstrup søndag møde Odder på udebane. BK Klitten har ikke spillet kamp i denne uge. Holdet skal tirsdag møde Lemming på udebane. Forud for de to kampe ligger BK Klitten på fjerdepladsen med 12 point efter 8 kampe. Ølstrup ligger på ottendepladsen med 4 point efter 8 kampe.

Skjern tabte mod Herning

I Serie 1 tabte Skjern tirsdag 2-3 på udebane mod Herning Fremad. Søndag møder holdet Aulum på udebane. Forud for søndagens kamp ligger Skjern på ottendepladsen med 5 point efter 8 kampe.

Spjald bankede Vorgod-Barde

I Serie 3 vandt Tarm fredag 3-1 på hjemmebane over Skovlund. Videbæk spillede lørdag 2-2 mod Hammerum på udebane. Spjald vandt lørdag 5-0 hjemme over Vorgod-Barde.

BOLIGMARKEDET

Nye boliger til salg

Herningvej 121, Ringkøbing: 1.635.000 kr.

Vestergade 29, Ringkøbing: 2.298.000 kr.

Dakotavej 45B, Hvide Sande: 2.495.000 kr.

N J Fjordsvej 2, Holmsland: 448.000 kr.

Skelmosevej 41, Stadil: 695.000 kr.

No-Bygade 9, No: 998.000 kr.

Gl. Herborgvej 30, Videbæk: 1.095.000 kr.

Smallegade 1, Barde: 375.000 kr.

Åkæret 35, Spjald: 825.000 kr.

Rugskellet 9, Spjald: 1.395.000 kr.

Klostervænget 2B, Skjern: 1.825.000 kr.

Kirkebyvej 117, Stauning: 515.000 kr.

Borrisvej 15, Ejstrup: 1.165.000 kr.

Dyrvigvej 1, Hoven: 5.195.000 kr.

ERVERVSNYT

Steffen Tanggaard Kallesøe og Andreas Vastrup Nielsen udgør i direktionen i det nystiftede selskab Byens tømrer og ejendomsservice ApS i Skjern.

Der er vedtaget likvidation af Bork Havn Supermarked ApS.

Steen Davidsen er nyt medlem af bestyrelsen i Projekt Langsand ApS i Hvide Sande. Han afløser Poul Erik Jessen.

Mariane Ulfkær Jensen er ny formand for bestyrelsen i VST Industries A/S i Lem St. Hun afløser Janne Siig Nielsen.

Hvis du gik glip af Vestnyt Søndag i sidste uge, kan du læse den her.

Comments


bottom of page