top of page
  • Forfatters billedeSvend Thomsen

Vestnyt Søndag - uge 43


29. oktober 2023

LOKALT

Videbæk har fået en grøn bande

En lille håndfuld frivillige har tilmeldt sig Videbæk Borgerforenings nye ”Grøn Bande”, som har til formål at vedligeholde stier og grønne områder i byen. Det er Kurt Nybo fra borgerforeningens bestyrelse, der er tovholder på projektet, og borgerforeningen skriver på Facebook, at den håber, at endnu flere har lyst til at tage del i arbejdet.

Spjald-virksomhed har fyret 25 ansatte

KP Components i Spjald har for lidt at lave, og derfor besluttede virksomheden for nylig at gennemføre en fyringsrunde. Det skriver Videbæk/Spjald Avis, som oplyser, at 25 ansatte mistede deres arbejde i forbindelse med fyringsrunden.

Skjern Håndbold skifter træner

Skjern Håndbold har fyret cheftræner Henrik Kronborg med øjeblikkelig virkning efter en skuffende start på sæsonen. I stedet har man ansat Mathias Madsen til at stå i spidsen for holdet. Skjern Håndbolds sportschef Thomas Klitgaard begrunder trænerskiftet med, at man har behov for at starte på en frisk. Mathias Madsens kontrakt løber frem til sommeren 2027.

Udgiver bog om Hvide Sande-fiskeriet

Christian Nielsen, Peter Nielsen og Ole Tang, som tilbage i 1970´erne var fiskere i Hvide Sande, har skrevet en bog om fiskeriets udvikling i byen med fokus på garnfiskeriet efter torsk. Det skriver Dagbladet Ringkøbing-Skjern, som fortæller, at bogen vil blive trykt i 300 eksemplarer, og at den vil kunne købes i Bog & Idé i Ringkøbing og på Fiskeriets Hus i Hvide Sande. Bogens titel er ”Folk og torsk – Hvide Sandes klondike”.

Flere akademikere ved kommunen

Ringkøbing-Skjern Kommune har i dag 36 procent flere akademikere ansat end i 2010. Det viser en opgørelse, DR har lavet. Stigningen på landsplan er endnu større – her er den på hele 52 procent. Ifølge DR skyldes det blandt andet, at arbejdsopgaverne i kommunerne er blevet mere komplekse, og at kommunerne har ansat mange akademikere til at arbejde med grøn omstilling.

Dødsfald

Leif Møller Christensen, Tarm, er død, 67 år.

Britta Poulsen, Tarm, er død, 86 år.

Karl Erik Jansen, Tarm, er død, 91 år.

Ellen Bjerggaard Allerslev, Tarm, er død, 79 år.

Ejlif Rostock Vind, Hemmet, er død, 93 år.

Niels Kr. Poulsen, Sdr. Bork, er død, 79 år.

Rune Storm, Videbæk, er død, 48 år.

Hvis du gik glip af Vestnyt Søndag i sidste uge, kan du læse den her.

DET SKER

Foredrag om Bork Festival

Tirsdag klokken 14.30 er der foredrag på Tarm Bibliotek ved Martin Jensen, der fortæller om Bork Festivals historie.

Foredrag om Ukraine-krigen

Onsdag klokken 19.00 er der foredrag i Ringkøbing Rådhushal om krigen i Ukraine ved Flemming Splidsboel Hansen fra Dansk Institut for Internationale Studier.

Juleinspiration i Kirkehuset

Torsdag klokken 19.00 besøger havekunstneren Johnny Haugaard Kirkehuset i Tarm, hvor man kan få inspiration til, hvordan man pynter op til jul.

Caféaften i Spjald

Fredag klokken 19.30 er der caféaften og koncert med Antonius Band i Spjald Kulturhus.

Koncert på Generator

Fredag klokken 20.00 er der koncert med Niels Skousen på Generator i Ringkøbing.

Koncert på Generator

Søndag klokken 10.00 er der koncert med Calibut Band på Generator i Ringkøbing.

Det kan du se i biografen

Ringkøbing Biograf viser i den kommende uge filmene ”Blackberry”, ”Hygge!” og "Når befrielsen kommer".

SPORT

Hjemmesejr til Skjern Håndbold

Skjern Håndbold vandt lørdag 34-28 på hjemmebane over Ringsted. Skjern Håndbold ligger nu på syvendepladsen med 11 point efter 11 kampe.

Hjemmesejr til Ringkøbing Håndbold

Ringkøbing Håndbold vandt lørdag 31-28 på hjemmebane over København. Ringkøbing Håndbold ligger nu på syvendepladsen med 8 point efter 9 kampe.

Ringkøbing IF møder AaB

Ringkøbing IF skal søndag møde AaB på hjemmebane. Forud for kampen ligger Ringkøbing IF på sjettepladsen med 14 point efter 11 kampe.

BK Klitten tabte til Holstebro

I Jyllandsserien tabte BK Klitten mandag 0-3 hjemme til Holstebro. BK Klitten møder søndag TRIF på udebane. Ølstrup møder søndag Holstebro på udebane. Forud for søndagens kampe ligger BK Klitten på sjettepladsen med 16 point efter 13 kampe, og Ølstrup ligger på syvendepladsen med 10 point efter 13 kampe.

Skjern tabte til Herning

I Serie 1 tabte Skjern tirsdag 3-4 på hjemmebane til Herning Fremad. Skjern møder søndag Ikast på udebane. Forud for kampen ligger Skjern på syvendepladsen med 12 point efter 13 kampe.

Sejr og nederlag til Tarm

I Serie 3 vandt Tarm torsdag 2-1 på hjemmebane over Brande, og Tarm tabte lørdag 2-3 til Esbjerg på hjemmebane. Spjald vandt lørdag 3-0 over Ikast på hjemmebane. Videbæk fik lørdag en skrivebordssejr på 3-0 over Vorgod-Barde, som ikke kunne stille hold.

BOLIGMARKEDET

Nye boliger til salg

Mølhøj 12, Ringkøbing: 2.795.000 kr.

Hirsemarken 9, Ringkøbing: 3.495.000 kr.

Herningvej 36, 1., Ringkøbing: 1.298.000 kr.

Kaj Munks Vej 10, Ringkøbing: 2.248.000 kr.

Tværvej 6, Lem St.: 495.000 kr.

Vinkelvej 2, Hee: 335.000 kr.

Gammelbyvej 9, Torsted: 4.400.000 kr.

Bøgelundsvej 57A, Videbæk: 565.000 kr.

Grønningen 20, Troldhede: 975.000 kr.

Finderupvej 18, Herborg: 678.000 kr.

Lærkevej 10, Tarm: 1.275.000 kr.

Vejlevej 77, Ådum: 695.000 kr.

Grenevej 5, Sædding: 1.195.000 kr.

Nærildvej 1B, Lyne: 1.225.000 kr.

Oblingvej 5, Sdr. Bork: 645.000 kr.

Birkevænget 26, Astrup: 795.000 kr.

Lyngbyvej 8, Hemmet: 1.395.000 kr.

ERHVERV

Nye bestyrelsesmedlemmer

Bjarne Vendelbo Andersen og Frands Lunde Larsen er nye medlemmer af bestyrelsen i RKB Bioinvest A/S, der har adresse på Holmsland. Samtidig er Hans Christian Tylvad trådt ud af bestyrelsen.

Ny adresse

AW Regnskab ApS har skiftet adresse fra Ringkøbing til Hvide Sande.

Likvidation

Der er vedtaget likvidation af selskabet Tungevej Ejendomsselskab ApS i Hvide Sande.

Tvangsopløsning

Selskabet Vesland ApS i Videbæk er kommet under tvangsopløsning.

Tvangsopløsning

Selskabet Dyrbys Epoxygulve ApS i Kloster er kommet under tvangsopløsning.

SPONSERET INDHOLD

Når grøn omstilling bliver sjovt som et computerspil

​I 2021 vandt HV-transport Den Grønne Transportpris. Biogas-lastbiler og en vognpark fyldt med de nyeste lastbiler på markedet er nogle af virksomhedens grønne aftryk.

​Der har været tale om en investering, for en biogas-lastbil koster i dag ca. 200.000 kr. mere end en lastbil med dieselmotor, og grøn biogas-brændstof beskattes markant højere end diesel. Til gengæld er den årlige co2-besparelse på op mod 306 tons pr. lastbil.

​Andre grønne indsatser har også påvirket positivt på forskellig vis, og det har smittet af på chaufførernes trivsel. En sidegevinst har derfor været flere jobansøgninger end før, hvilket er vigtigt i en branche, hvor rekruttering er svært.

En APP kombineret med undervisning i energirigtig kørsel har hjulpet chaufførerne til at køre mere CO2-venligt, f.eks. ved at rulle med lastbilen og bruge lavere fart, så der bremses mindre. Det har reduceret virksomhedens brændstofforbrug med 8 procent.

​”Vores chauffører har været utrolig positive igennem hele forløbet. Pænere kørsel giver mindre stress i hverdagen. De kan se på APP´en, hvordan deres ændrede kørsel sparer brændstof og dermed CO2 og penge,” fortæller kommerciel direktør og medejer hos HV-transport og Sandshoppen.dk Simon Haubjerg Jørgensen.

​Han har erfaret, at det ved grøn omstilling gælder om at ændre holdninger og vaner.

​”Den grønne indsats er en fast del af vores bestyrelses-, ledelses- og chaufførmøder. Vi fortæller om resultaterne og deler erfaringer sammen på tværs i virksomheden,” siger Simon Haubjerg Jørgensen.

Han konstaterer, at det har taget tid at nå dertil, hvor virksomheden er i dag. For i begyndelsen var der en naturlig skepsis for, om kollegaerne blev målt og kigget over skuldrene.

”I dag ved de, at vi kun evaluerer fælles om generelle målinger og ser på, hvis noget skiller sig ud. Indsatsen fylder hos alle og er blevet lidt som et sjovt computerspil,” siger Simon Haubjerg Jørgensen.

Han fortæller, at for at fejre de flotte resultater har HV-transport inviteret alle ansatte og deres partnere ud at se VM-håndbold i Herning, når Danmark spiller kamp den 1. december.


Comments


bottom of page