top of page
  • Forfatters billedeSvend Thomsen

Vestnyt Søndag - uge 44


5. november 2023


LOKALT

Børnepasning stiger i pris

Det bliver dyrere at være børnefamilie i Ringkøbing-Skjern Kommune næste år. Økonomiudvalget skal tirsdag tage stilling til taksterne for børnepasning i det nye år, og her er indstillingen som følger: Prisen for at få passet børn i dagpleje skal stige med 6,6 procent. Prisen for at få passet børn i vuggestue skal stige med 3,2 procent. Prisen for at få passet børn i børnehave skal stige med 5,6 procent. Prisen for at få passet børn i SFO skal stige med 2,1 procent, og prisen for at få passet børn i SFO-klub skal stige med 11 procent.

Bankerne tjener penge som aldrig før

De stigende renter har gjort det til en markant bedre forretning at drive bank. Det gælder også for lokalbankerne i det vestjyske. Både Ringkjøbing Landbobank og Skjern Bank har for nylig offentliggjort historisk gode regnskaber for 3. kvartal. Begge banker melder også om stor kundetilgang. Vestjysk Bank er endnu ikke kommet med regnskab for 3. kvartal, men den meddelte tilbage i september, at den opjusterede forventningerne til årets resultat.

Hvide Sande-serie svæver i det uvisse

Der er endnu ikke kommet en afklaring på, om anden sæson af tv-serien Hvide Sande bliver til noget. I første omgang er optagelserne sat på pause, fordi produktionsselskabet Deluca Film er gået konkurs, og der er indsat en kurator, som skal forsøge at skabe et overblik over situationen. Ringkøbing-Skjern Kommune har skudt 3 millioner kroner i projektet, og en række lokale virksomheder har også bidraget til serien.

Videbæk Skole ramt af skimmelsvamp

Der er konstateret skimmelsvamp på Videbæk Skole. Det er skolens it-lokale, lærerværelse og ventilationssystem, der er ramt. Ringkøbing-Skjern Kommune skriver i en pressemeddelelse, at man har rådført sig med eksperter, som vurderer, at hverken elever eller personale har været udsat for en sundhedsfare, og at man nu er i gang med at rette op på problemet.

Rock i Ringkøbing fik stort overskud

Dette års udgave af Rock i Ringkøbing gav et overskud på lige knap 400.000 kroner, hvilket er det bedste resultat nogensinde, skriver Dagbladet Ringkøbing-Skjern. Der var 4.300 festivalgæster og 300 frivillige til Rock i Ringkøbing i år. Dagbladet skriver også, at festivalen næste år vil finde sted sidste lørdag i juni i stedet for første lørdag i juli, hvor den hidtil har fundet sted.

Dødsfald

Inga Marie Hansen, Tarm, er død, 86 år.

Aage Stenbæk Johnsen, Skjern, er død, 78 år.

Olga Johanne Christensen, Videbæk, er død, 98 år.

Arne Larsen, Videbæk, er død, 51 år.

Peter Nygård Lauridsen, Videbæk, er død, 75 år.

Jytte Bjerg Bendtsen, Videbæk, er død, 82 år.

DET SKER

Foredrag med flyverpræst

Mandag klokken 9.30 er der foredrag i Kirkehuset i Videbæk ved sogne- og flyverpræst Heinrich Pedersen.

Foredrag med jægerpilot

Torsdag klokken 19.00 er der foredrag ved jagerpilot Thomas Kristensen i Ringkøbing Rådhushal.

Julemarked i No

Lørdag klokken 10.00 til 16.00 er der julemarked i No Sognehus.

Koncert på Generator

Lørdag klokken 20.00 er der koncert med Sko og Torp på Generator i Ringkøbing.

Det kan du se i biografen

Ringkøbing Biograf viser i den kommende uge filmene "Manchester by the Sea", ”Hygge!” og ”Toves Værelse”.

SPORT

Skjern Håndbold møder GOG

Skjern Håndbold har ikke spillet kamp i denne uge. Skjern Håndbold skal på lørdag møde GOG på udebane.

Ringkøbing Håndbold fik uafgjort

Ringkøbing Håndbold spillede lørdag uafgjort 30-30 mod Skanderborg på udebane.

Udesejr til Ringkøbing IF

Ringkøbing IF vandt lørdag 2-1 over Varde på udebane. Ringkøbing IF ligger nu på femtepladsen med 18 point efter 13 kampe.

BK Klitten tabte stort

I Jyllandsserien tabte BK Klitten sæsonens sidste kamp 0-6 ude mod TRIF. Ølstrup spillede i sin sidste kamp 2-2 mod Holstebro på udebane. Ølstrup endte på syvendepladsen og skal derfor spille i Serie 1 i næste sæson. BK Klitten endte på sjettepladsen og skal på lørdag spille en kvalifikationskamp på hjemmebane, der afgør, om holdet skal spille i Jyllandsserien eller Serie 1 i næste sæson.

Skjern vandt sin sidste kamp

I Serie 1 vandt Skjern sæsonens sidste kamp med 2-0 ude over Ikast. Det betyder, at Skjern endte på sjettepladsen. Dermed skal Skjern spille en kvalifikationskamp på hjemmebane på lørdag, der afgør, om holdet skal spille i Serie 1 eller Serie 2 i næste sæson.

Sådan gik det holdene i Serie 3

I Serie 3 er sæsonen også forbi. Her endte Tarm på femtepladsen i sin pulje, hvilket betyder, at holdet også skal spille i Serie 3 i næste sæson. I den anden vestjyske pulje endte Spjald som vinder af puljen, og Spjald skal derfor spille i Serie 2 i næste sæson. I samme pulje endte BFH (Borris, Faster, Hanning) på andenpladsen, og BFH skal derfor spille om oprykning til Serie 2. Videbæk endte på tredjepladsen og skal spille i Serie 3 igen i næste sæson. Vorgod-Barde endte på sidstepladsen og rykker derfor ned i Serie 4.

BOLIGMARKEDET

Nye boliger til salg

Slusen 19, Hvide Sande: 1.998.000 kr.

Parallelvej 59, Hvide Sande: 1.850.000 kr. Kongshøjvej 30, Ringkøbing: 2.198.000 kr.

Luleåvej 14, Ringkøbing: 1.598.000 kr.

Hjejlevej 3, Tim: 595.000 kr.

Lergravvej 7, Stadil: 675.000 kr.

Eluf Nielsens Vej, Videbæk: 1.295.000 kr.

Hølletvej 10, Rimmerhus: 1.345.000 kr.

ERHVERV

Ny formand

Teil Philmann Bechmann Pedersen er ny formand for Smemek ApS i Fiskbæk.

Stopper i bestyrelse

Jeppe Tokkesdal Jensen er trådt ud af bestyrelsen i Vestjyllands Andel i Ringkøbing.

Stifter selskab

Jonas Gade Jensen har stiftet selskabet Thuesen Transport ApS i Tarm. Selskabets formål er at drive at transportvirksomhed.

Stifter selskab

Dennis Søndergaard Christensen og Henrik Søndergaard Christensen har stiftet selskabet DH ApS i Astrup. Selskabets formål er at køre studenterkørsel.

Flytter adresse

Selskabet Organiskvaekst ApS har flyttet adresse fra Borris til Aarhus.

Flytter adresse

Selskabet Jydsk Værktøjssalg ApS har flyttet adresse fra Barde til Videbæk.

Hvis du gik glip af Vestnyt Søndag i sidste uge, kan du læse den her.

Comments


bottom of page