top of page
  • Forfatters billedeSvend Thomsen

Vestnyt Søndag - uge 50


17. december 2023

LOKALT​


Højhusprojekt ved Tyskerhavnen 

Teknik- og miljøudvalget skal tirsdag tage stilling til en ansøgning om at opføre en beboelsesejendom ved Tyskerhavnen i Hvide Sande i enten fire eller syv etager. Det vil sige en enten 18 eller 28 meter høj bygning. Administrationen skriver i sin sagsfremstilling, at projektet i sin nuværende form vil stå i skærende kontrast til de små fiskerhuse og den øvrige bebyggelse i området, og at man derfor risikerer at ”træde på” områdets særlige karakter og kvaliteter. Man advarer også om, at det kan være i strid med nationale interesser for kulturbevarelse. På trods af dette lyder anbefalingen, at der arbejdes videre med projektet under forudsætning af, at byggeriet tilpasses, så det i højere grad matcher kulturmiljøet på Tyskerhavnen.  


Nedlægger syv valgsteder 

Det er slut med at kunne stemme til byråds-, regionsråds- og folketingsvalg i en række landsbyer i Ringkøbing-Skjern Kommune. Et enigt byråd besluttede tirsdag at nedlægge valgstederne i Lønborg, Højmark, Lyne, Faster, Nr. Vium, Stadil og Ølstrup. Der var i første omgang lagt op til, at valgstederne i Stauning, Velling og Troldhede også skulle nedlægges, men det undlod byrådet at gøre.  


Vil bruge flere penge på lufthavn 

Et flertal på 19 af 29 byrådsmedlemmer besluttede tirsdag at bidrage med nye 658.800 kroner til den pressede Midtjyllands Lufthavn. Venstre, Socialdemokratiet, Konservative og Danmarksdemokraterne stemte for, mens Kristendemokraterne, SF og Nye Borgerlige stemte imod. 

El-kunder afviste salg 

På en ekstraordinær generalforsamling i Videbæk Energiforsyning torsdag afviste et tilstrækkeligt stort mindretal at sælge Videbæk Elnet til RAH. 66 stemte for, og 65 stemte imod, skriver Dagbladet Ringkøbing-Skjern. For at salget kunne gå igennem, skulle to tredjedele stemme for. Dagen efter valgte bestyrelsesformand Bent Stræde at trække sig fra bestyrelsen i Videbæk Energiforsyning. 

Stort tyveri på nedlagt minkfarm

Ukendte gerningsmænd har stjålet 4.400 minksluser fra en nedlagt minkfarm ved Sdr. Vium. En minksluse er en metalskål, som bruges til at give dyrene læ. Man har opgjort værdien af de mange minksluser til 142.000 kroner. TV Midtvest skriver, at  tyveriet fandt sted mellem mandag og fredag i sidste uge. 

Vestnyt holder juleferie Vestnyt holder juleferie de næste to søndage, men vender tilbage med nyheder søndag den 7. januar. Det er dejligt, at så mange læser med. De ugentlige læsertal er på cirka 3.000, og der har været knap 15.000 unikke brugere inde på siden i de fire måneder, den har været i luften. I ønskes alle en glædelig jul og et godt nytår. 

To sejre til Skjern Håndbold 

Skjern Håndbold vandt tirsdag 28-26 ude over Nordsjælland, og lørdag vandt holdet 29-25 hjemme over Bjerringbro-Silkeborg. Efter de to sejre ligger Skjern Håndbold nummer 7 i ligaen med 17 point efter 18 kampe. 

Dødsfald 

Christian R. Madsen, Videbæk, er død, 99 år. Anders H. Nielsen, Videbæk, er død, 74 år. Eigild Toft, Videbæk, er død, 86 år. Inger Jeppesen, Videbæk, er død, 96 år. Margit H. Clausen, Skjern, er død, 79 år. 

Gudrun Nielsen, Skjern, er død, 84 år. Jytte K. Lauritzen, Skjern, er død, 78 år. Vera B. Rahbek, Skjern, er død, 81 år. Folmer B. Jensen, Tarm, er død, 83 år. 

Leo Kristensen, Lem St., er død, 78 år. 

Anton Jakobsen, Lem. St., er død, 99 år. Elsebeth Lyndgaard, Ringkøbing, er død, 75 år. Gert N. Skyt, Ringkøbing, er død, 70 år. Birgit G. Nielsen, Ringkøbing, er død, 81 år. Lejf Jensen, Ringkøbing, er død, 78 år. Kaj Larsen, Ringkøbing, er død, 81 år. 

Hvis du gik glip af Vestnyt Søndag i sidste uge, kan du læse den her


DET SKER

Det kan du se i biografen 

Ringkøbing Biograf viser i den kommende uge filmene ”Nattevagten – Dæmoner går i arv”, ”Ønsket”, ”Wonka” og ”The Old Oak”.  


Mød julemanden 

Lørdag klokken 11.00 til 14.00 kan man møde julemanden på Torvet i Ringkøbing, hvor der også vil være julemusik ved SPT Swingers fra klokken 12.00.  


JuleJam i kulturcentret 

Mandag den 25. december er der JuleJam i Ringkøbing-Skjern Kulturcenter.  


Vinterbadefestival 

Nytårsaftensdag er der vinterbadefestival i Søndervig klokken 11.00. 


BOLIGMARKED

Nye boliger til salg

Lambækvej 63, Lem St.: 2.995.000 kr. 

Bakkedraget 27, Lem St.: 1.398.000 kr. 

Stationsallé 2, Spjald: 1.845.000 kr. 

Hølletvej 4, Rimmerhus: 1.395.000 kr.  

Adelvej 1B, Herborg: 995.000 kr. 

Vardevej 5, Tarm: 895.000 kr. 

Holstebrovej 96, Hanning: 1.895.000 kr. 

Videbækvej 16, Astrup: 750.000 kr. 


ERHVERV

Stifter nyt selskab 

Allan Nielsen har stiftet selskabet Min Købmand Stauning ApS.  


Nyt bestyrelsesmedlem 

Søren Ostersen er nyt medlem af bestyrelsen i Skjern Håndbold A/S. Han afløser John Holm Jensen.  


Nyt bestyrelsesmedlem 

Niels Hølledig Nørgaard er nyt medlem af bestyrelsen i Vestjyllands Andel. Han afløser Niels Overgaard.  


Selskab likvideres 

Der er vedtaget likvidation af selskabet VL Revision i Ringkøbing.  


Selskab likvideres 

Der er vedtaget likvidation af selskabet Dreamcars ApS på Holmsland.  


Selskab opløses 

Hold på ApS i Lønborg har anmodet skifteretten om at blive opløst.  


Selskab opløses Mulkjær & Jespersen ApS i Rækker Mølle har anmodet skifteretten om at blive opløst.  


Opløses ikke alligevel 

Taxikørsel 111 ApS i Skjern er ikke længere under tvangsopløsning, fordi anmodningen er blevet tilbagekaldt. 

留言


bottom of page